Program Sit In EDU Global School, Bandung, Indonesia

Jumaat, 3 March 2017 – Seramai 14 orang murid dan empat orang guru daripada EDU Global School Bandung, Indonesia telah mengadakan program sit-in di SBPI Gombak hari ini sebagai salah satu aktiviti dalam rangka lawatan mereka ke Malaysia. Lawatan kali kedua ke sekolah ini juga telah memberi peluang kepada kedua-dua sekolah untuk saling bertukar idea dan pendapat dalam pempertingkatkan lagi kualiti pendidikan. Murid-murid sekolah tersebut juga telah diberi peluang mengikuti sesi pembelajaran bersama murid-murid sekolah ini bagi mata pelajaran Bahasa Inggeris dan Sains yang dikenadalikan oleh guru-guru SBPI Gombak.  Guru-guru sekolah tersebut juga telah mengikuti beberapa pembentangan mengenai sistem pendidikan yang berorientasikan abad ke-21 yang giat diimplimentasikan di sekolah ini.