World Invention Creativity Contest, South Korea

Sabtu, 30 Julai 2016 – Setelah menempa beberapa kejayan dalam negara, projek jubin berasaskan kulit telur ayam yang telah diusahakan oleh team r&d (research & development) sekolah telah dibawa lebih jauh ke peringkat antarabangsa dengan jenama ‘Caco Tiles’ iaitu dalam program ‘World Invention Creativity Contest’. Berlangsung di Korea Selatan bermula 28 Julai hingga 30 Julai 2016, team kali ini telah diketuai oleh Pn Norzaina binti Zainalabidin bersama empat orang murid iaitu Aliah Adlina binti Hisshamuddin, Farah Hani binti Ahmad dan Nasree Hayeesama.  Delegasi ke korea Selatan ini nyata tidak sia-sia apabila berjaya membawa pulang ‘Gold Medal Award’ setelah bersaing dengan lebih 15 buah sekolah dari seluruh dunia.

Sila klik link di bawah untuk gambar peristiwa :